Med tanke på att jag skapat en sida om scrapbooking är det inte så svårt att förstå att jag verkligen älskar det här sättet att skapa saker. Det jag mest skriver och pratar om är alla olika möjligheter med material, färger och former – det är ju därför jag älskar att hålla på med just scrapbooking.

Samtidigt är det inte hela sanningen. Jag tycker minst lika mycket om det för att det hjälper mig att varva ner, släppa stress och vara närvarande i nuet. Något jag verkligen behöver ibland. Kanske att jag inte pratar om det så mycket just för att det känns som att det är lite pinsamt att behöva något för att kunna varva ner.

Att koppla av

Egentligen är det väl fånigt. Vi har väl alla våra sätt att koppla av och varva ner, oavsett om vi pratar om dem eller inte. När jag inte är hemma och kan scrapbooka så spelar jag ibland för att varva ner. Med en bra bonus känns det extra roligt, till exempel denna bonus man får av PAF just nu.

Bonusen gör att det inte känns lika dyrt att spela. Jag spelar sällan mycket och har aldrig problem att ha råd med det, men på något vis känns det ändå som en extra lyx när det går att få en bonus. Jag spelar mest på slots, helst ska det finnas en jackpott också, för då blir spänningen större.

Kanske är det konstigt att det kan vara avstressande samtidigt som det finns en spänning i att spela. Men det är som att spänningen hjälper till att hålla allting annat borta. Som att huvudet blir tomt på ett behagligt sätt, ungefär som när jag scrapbookar, förutom att det då blir fullt av mönster och material istället för tomt.