Så hur kommer man igång med scrapbooking. Jo, man köper hem allt man behöver, och sätter i gång! Men först, läs igenom denna text så att du är helt förberedd och vet att du har allt du behöver.

Innan du sätter igång

Kom igång med scrapbookingEftersom att du kommer hålla på med saxar, lim och andra smått farliga föremål är det att rekommendera att du sitter vid ett riktigt bord – till exempel matbordet – och inte på golvet eller i soffan. Små flisor av papper hamnar överallt, det blir lätt kladdigt med lim, och du kommer behöva sitta ordentligt och ergonomiskt. Om du har barn eller djur hemma så se till att de inte får tag i ditt material. Katter kan exempelvis få syn på ett fint sidenband och sedan dra ner något som ligger på tork så att det blir lim överallt. Inte kul. Det bästa är att sitta i ett eget rum, i köket eller arbetsrummet.

Verktyg och material

Kom igång med scrapbookingFör att hålla på med scrapbooking behöver du för det första en sax och ett limstift. En massa papper i olika färger, mönster och tjocklek (till exempel vanligt vitt papper, stora hårda pappersark i färg, samt silkespapper). Förutom grunderna är det toppen om du har olika mätinstrument, lim, saxar, nålar och annat som kan ligga hemma. Ibland kommer det till användning när du håller på med något riktigt pilligt. Framför allt lär du behöva en hel det dekorationer. Detta kan vara i princip vad som helst, och bara fantasin sätter sina gränser för vad du kan tänkas skapa. Vanliga dekorationer är bilder, band, rosetter, text, urklipp ur tidningar, blommor, paljetter och pärlor.

Att hitta material

Mycket material kan du hitta hemma. Ni har säkert en hushållssax som kan extraknäcka som papperssax ett tag, limstift, linjal och penna är också saker som oftast finns i ett hem.

 När det kommer till material har du antagligen hur mycket som helst att välja på. Här är några tips: kolla på vinden, gå igenom fotoalbum, sylådor, påsarna med böcker och kläder du tänkt slänga, magasin och tidningar, gamla vykort och julkort du fått. Allt kan användas till scrapbooking, det gäller bara att vara kreativ och tänka lite utanför boxen. Allt du inte hittar hemma finns att köpa i butik eller på nätet. Du kan enkelt googla fram det du behöver och beställa hem, eller gå till närmsta pysselbutik och be dem beställa in det de inte har.